Την «παραπομπή του φακέλου λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας το τελευταίο 8μήνο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 παραπέμποντας στα όσα ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Δρ. Αθανάσιος Δαγούμας.

«Ο κ. Δαγούμας ακόμα διερωτήθηκε γιατί το Υπουργείο Ενέργειας δεν έχει υιοθετήσει την εισήγηση της ΡΑΕ να επιστραφούν 67 εκατ. ευρώ στους καταναλωτές από την αγορά εξισορρόπησης, ενώ άσκησε και δριμεία κριτική σε βάρος των ιδιωτών που νέμονται πια και διαχειρίζονται τα δίκτυα της ενέργειας στη χώρα μετά το διαχρονικό και διακομματικό ξεπούλημα τόσο βασικών αγαθών από τις μνημονιακές Κυβερνήσεις», υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25, τονίζοντας πως «ακόμα λοιπόν και οι δικές τους "ανεξάρτητες αρχές" έχουν πάρει χαμπάρι τα όσα συμβαίνουν στην αγορά ενέργειας, αυτής που, όπως μας έλεγε η τρόικα και οι εγχώριοι πολιτικοί της εκπρόσωποι, θα λειτουργούσε τάχα προς όφελος των καταναλωτών».

«Είναι όμως τόσο μεγάλο το πλιάτσικο της ολιγαρχίας, τόσο με τις πλάτες της Μητσοτάκης Α.Ε. σήμερα όσο και του ΣΥΡΙΖΑ πριν, που έστησε το Χρηματιστήριο Ενέργειας, που δεν μπορούν να το κρύψουν ούτε οι αρμόδιες, καθόλου ανεξάρτητες στην πραγματικότητα, αρχές», προσθέτει και καλεί την κυβέρνηση «να δώσει εξηγήσεις για όλα όσα καταγγέλλει ο επικεφαλής της ΡΑΕ», στον οποίο, όπως σημειώνεται, στέλνει το ΜέΡΑ25 «μήνυμα αλληλεγγύης: Εμπρός ΡΑΕ μην σκύβεις το κεφάλι!», «παρά το γεγονός ότι έχουν βρεθεί και διαδηλώσει μπροστά στα γραφεία της Αρχής».