Σε κοινή δήλωση προχώρησαν η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών, και ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση βυθίζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια και ταυτόχρονα τη δημοκρατία στο σκοτάδι

 

Τα δύο κορυφαία στελέχη τυ ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν τα ακόλουθα στηυν κοινή τους δήλωση:

Ενώ το γιγαντιαίο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και τα κυβερνητικά ψεύδη προκαλούν μια γενικευμένη πια αίσθηση εργαλειοποίησης θεσμών και πλήρους απαξίωσης της δημοκρατίας, η οικονομική και κοινωνική κρίση συνεχίζει να επελαύνει και η κυβέρνηση να αδρανεί αυτοθαυμαζόμενη.

Ενώ ήδη εκατομμύρια εργαζόμενοι βρίσκονται υπό την απειλή φτώχειας ή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ενώ τα νοικοκυριά δεν καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια εξακολουθούν να καλπάζουν. Και τον Ιούλιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός ήταν σε επίπεδα 1994, στο 11,6%, για έναν ακόμη μήνα σημαντικά υψηλότερος από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Ακόμα χειρότερα, για τις πιο βασικές ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας (ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα) η εκτόξευση των τιμών είναι πολλαπλάσια του συνολικού δείκτη.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αριστεύει στην αποτυχία, βυθίζοντας τη χώρα και τους εργαζόμενους στη μιζέρια και την κοινωνία και τη δημοκρατία στο ολοκληρωτικό σκοτάδι. Η πολιτική αλλαγή δεν είναι πλέον μόνο αναγκαία αλλά και επιτακτική, ώστε η κοινωνία να πάρει μια ανάσα καθαρού αέρα, για να ξεφύγει από τον ζόφο στον οποίο μας καταδικάζει καθημερινά ο κ. Μητσοτάκης, οι συνεργάτες και οι φίλοι του.

Ανάσα δημοκρατίας, ανάσα διαφάνειας, ανάσα κοινωνικής δικαιοσύνης.