Λίγο πριν την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, όπως προβλέπεται να συμβεί με την ολοκλήρωση του Προγράμματος Στήριξης τέλη Αυγούστου 2018, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος σε συνεργασία με τους Διεθνείς Οργανισμούς ILO και AICESIS, διοργανώνει Διάσκεψη για να προσδιοριστούν οι… «συντεταγμένες».

Διεθνή διάσκεψη, με θέμα «Ο Κοινωνικός Διάλογος και το Μέλλον της Εργασίας», διοργανώνει στην Αθήνα, στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2017, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ), σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) και τη Διεθνή Ένωση των Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων και Παρόμοιων Θεσμών (AICESIS).

Στη διάσκεψη θα συμμετάσχει, με παρέμβασή της, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Γιώργος Βερνίκος, ο διευθυντής της ILO Moussa Oumarou, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), Γιώργος Ντάσης και ο πρόεδρος της AICESIS, Iacob Baciu.

Δεδομένης της ιδιαίτερης σημασίας που έχει η θεματολογία, στη διάσκεψη θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ, του ΣΕΤΕ, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Επίσης, εκπρόσωποι των Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων και Παρόμοιων Θεσμών που συμμετέχουν στην AICESIS, καθώς και εμπειρογνώμονες από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Στη διάσκεψη έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της Διεθνούς Οργάνωσης Εργοδοτών, της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων σημαντικών διεθνών και περιφερειακών θεσμών.

Θεματικές ενότητες της διάσκεψης

Η διάσκεψη στην Αθήνα, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας των ILO και AICESIS για τον Κοινωνικό Διάλογο και το Μέλλον της Εργασίας, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Συμφωνίας Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της ILO και της AICESIS, το 2012.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης θα παρουσιαστούν, επίσης, οι θέσεις και τα πορίσματα διεθνών οργανισμών και θεσμών για το μέλλον της εργασίας, στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.