Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τις Ανισότητες στο Μέγαρο Μουσικής.

Στο ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα, «Aνισότητες, νεοφιλελευθερισμός και ευρωπαϊκή ενοποίηση: προοδευτικές απαντήσεις», θα μιλήσει σήμερα στις 19:30 ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Θα προηγηθούν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το transform!europe και πραγματοποιείται από την Πέμπτη έως σήμερα Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής, με σημαντικές ευρωπαϊκές παρουσίες. 

Η αντιμετώπιση της «αόρατης» εργασίας είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση επεσήμανε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στην ομιλία της στο Συνέδριο χθες Παρασκευή. Διαβάστε εδώ αναλυτικά την παρέμβαση της κ. Αχτσιόγλου.

Ξεχώρισαν επίσης οι ομιλίες, μεταξύ άλλων, του επ. καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Ντούισμπεργκ-Έσεν, Γκέρχαρντ Μπος και της καθηγήτριας Συγκριτικών Συστημάτων Απασχόλησης στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Τζιλ Ρούμπερι. Ξεχώρισε όμως και η ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος τόνισε ότι «η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δεν μπορεί να στηριχθεί στα συντρίμμια της εργασίας, αλλά αντίθετα περνά μέσα από την επένδυση στη γνώση, τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων».