Απαντήσεις από τον πρόεδρο της ΝΔ ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τα όσα αποκαλύφθηκαν χθες στη Βουλή για τον ρόλο του Τζον Σφακιανάκη, καθώς και για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

«Ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά οφείλει να απαντήσει, ποια η σχέση του κ. Σφακιανάκη τόσο με τον ίδιο, όσο και με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Αυτό είναι και το μοναδικό ερώτημα που έμεινε αναπάντητο κατά τη χθεσινή συζήτηση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατέρρευσε με πάταγο η γραφική σκευωρία την οποία προσπάθησε να ενορχηστρώσει η ΝΔ καθοδηγούμενη από συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα. Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να εμφανιστεί ως κατήγορος και για άλλη μια φορά κατέληξε κατηγορούμενος», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ενώ πρόσθεσε, «χθες αποδείχτηκε, ότι η επιχειρηματολογία της ΝΔ είχε βασιστεί στις πληροφορίες που διοχέτευε στις ελληνικές αρχές ένας επίδοξος μεσάζοντας, ο μοναδικός μεσάζοντας σε αυτή την υπόθεση, ο κύριος Γιάννης Σφακιανάκης. Και όχι φυσικά η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση».

Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, «ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά οφείλει να απαντήσει, ποια η σχέση του κυρίου Σφακιανάκη τόσο με τον ίδιο, όσο και με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του. Αυτό είναι και το μοναδικό ερώτημα που έμεινε αναπάντητο κατά τη χθεσινή συζήτηση».

Η Μάρεβα Μητσοτάκη είναι δημόσιο πρόσωπο και ως τέτοιο κρίνεται

Την κίνηση της κας Μητσοτάκη να στείλει εξώδικο στον ίδιο, στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά αλλά και σε τρεις εκδότες εφημερίδων, ο απάντησε αν η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ θεωρεί ότι ο δημόσιος διάλογος πρέπει να διεξάγεται μέσω εξωδίκων τότε είναι καλοδεχούμενη η κίνησή της.

Ωστόσο, όπως είπε, η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεπώς είναι δημόσιο πρόσωπο και ως τέτοιο υπόκειται σε δημόσια κριτική.

* Διαβάστε ακόμη: Νέα εποχή για την οικονομία μετά την επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων