Έκτακτο αναπτυξιακό συνέδριο για τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής που επλήγη από τις πρόσφατες πλημμύρες, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για τις 16 και 17 Δεκεμβρίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι με το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου να καταλήξει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και στοχεύσεις.

Όπως αποκάλυψε σήμερα ο κ.Τζανακόπουλος, έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια το πρόγραμμα των αντιπλημμυρικών έργων, ύψους 500 εκατ. ευρώ, το οποίο συμπληρώνεται από 50 εκατ. ευρώ τα οποία προέρχονται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών και άλλα 50 εκατ. τα ποία αφορούν τα ΠΕΠ Αττικής 2015- 2020.

«Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ και είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση συμμετέχουν σε ένα τόσο εκτεταμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ωστόσο, ανέφερε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες συμβάσεις παίρνουν χρόνο είναι κάτι δεδομένο, αφορά όλες τις δομές του ελληνικού κράτους, οι οποίες διαδικασίες πρέπει να επιταχυνθούν, «και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η ελληνική κυβέρνηση».