Σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Για την Ελλάδα των πολλών - για την Ευρώπη των λαών» που διοργάνωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία στην Ηγουμενίτσα, μίλησε απόψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Ο Ν. Παππάς έκανε λόγο για «μαζικό και αισιόδοξο ξεκίνημα προεκλογικής εκστρατείας, ειδικά για τις ευρωεκλογές» προσθέτοντας ότι «έχουμε σε εξέλιξη ένα πολύ σημαντικό γεγονός: Τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Τη συνάντηση δηλαδή, του ΣΥΡΙΖΑ με τον προοδευτικό κόσμο. Αυτή δεν είναι μια περιστασιακή επιλογή, αλλά μια επιλογή που θα σηκώσει την Ελλάδα ξανά στα πόδια της, θα κλείσει τις πληγές της μεγάλης κρίσης και θα δείξει ότι ο προοδευτικός κόσμος είναι ο κόσμος του μέλλοντος, της κοινωνικής συνοχής, της συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία πνίγεται στα σκάνδαλα και αυτό προσπαθεί να το συγκαλύψει με τη σκανδαλολογία. Υπάρχει μια σύγκρουση με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, που επιθυμούν να ελέγξουν το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο. Θα συνέστηνα στους κυρίους που νομίζουν ότι με δημοσιεύματα θα μας πιέσουν, να ρωτήσουν τους προκατόχους τους για να πάρουν τις απαντήσεις τους. Ότι εμείς δεν καταλαβαίνουμε από τέτοια».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ξεκάθαρα ότι θέλει ένα αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές που δεν θα αφήσει καμία ελπίδα για τη διατήρηση του 8ωρου, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επιθυμεί ένα αποτέλεσμα για να ανακάμψει το πρόγραμμα το οποίο κατέστρεψε στην κοινωνία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.