«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας έβαλαν στα μνημόνια, εμείς θέλουμε να βγούμε, για να έχουμε βιώσιμη ανάπτυξη και να οικοδομήσουμε μια μεταμνημονιακή Ελλάδα, που να αυξάνει και να μοιράζει δίκαια τον πλούτο στο κοινωνικό κράτος, είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο «Κόκκινο».

«Έχει αρχίσει και προχωράει ικανοποιητικά η ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση των 95 προαπαιτούμενων που είναι η ατζέντα της τρίτης αξιολόγησης», τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Κόκκινο» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, υποστηρίζοντας ότι «ο στόχος είναι να έχουμε τεχνική συμφωνία, ολοκληρωμένη, τον Δεκέμβριο και -ει δυνατόν- στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου».

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, επεσήμανε: «Εμείς θέλουμε να βγούμε από τα μνημόνια για να ανακτήσουμε τους βαθμούς ελευθερίας που θα μας επιτρέψουν να έχουμε βιώσιμη ανάπτυξη, να επουλώσουμε τις πληγές που δημιούργησαν τα μνημόνια και να οικοδομήσουμε μια μεταμνημονιακή Ελλάδα, που να αυξάνει τον πλούτο, αλλά να τον μοιράζει και δίκαια και να οικοδομεί και κοινωνικό κράτος. Αυτοί μας έβαλαν στα μνημόνια, εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια».

Επίσης, τόνισε ότι «όσο βελτιώνεται η πορεία της οικονομίας, αυτό θα αποτυπώνεται και στο καθημερινό τραπέζι του νοικοκυριού και στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας και στην αύξηση των επενδύσεων».

Τέλος, αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι «η τακτική της Νέας Δημοκρατίας να ρίξει την κυβέρνηση με τη λογική του "γιουρουσιού", των fake news και της καταστροφολογίας, μαζί με την καταφανή ανεπάρκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη τροφοδοτούν μέσα στη ΝΔ -που ήδη έχει πιάσει "ταβάνι" και αρχίζει να πέφτει στις δημοσκοπήσεις- ένα κλίμα εσωστρέφειας και αμφισβήτησης».