Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες προσλήψεις στο Δημόσιο με βάση ανάγκες και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, πέραν των προγραμματισμένων σε Ειδική Αγωγή, Υγεία και Αστυνομία, άφησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, τόνισε παράλληλα ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων.

«Γίνεται καταγραφή των αναγκών από το σύνολο του δημοσίου τομέα και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και όλο το κυβερνητικό επιτελείο, προσμετρώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες, θα προχωρήσουν σε σχεδιασμό για όλη την τετραετία», δήλωσε.

Ειδικά για την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι εκτιμά πως ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα έχει ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία μέχρι το τέλος του έτους.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περισσότερων προσλήψεων εφόσον η οικονομική κατάσταση της χώρας το επιτρέψει, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω μείωσης των δημοσίων υπάλληλων».

«Στον επόμενο χρόνο προφανώς θα υπάρχουν προσλήψεις. Επιμένω ότι μπαίνουμε σε σχεδιασμό και θα γίνονται ανακοινώσεις, οι προσλήψεις θα γίνονται γνώστες στην κοινωνία, ώστε να μην αιφνιδιάζεται κανείς και να υπάρξει πλάνο να μπει ένα τέλος στις πελατειακές σχέσεις που ταλαιπωρούσαν την κοινωνία», προσέθεσε.