«Θα πετύχουμε εκεί που απέτυχαν οι προκάτοχοί μας γιατί έχουμε δύο μεγάλα πλεονεκτήματα» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και εξηγεί:

«Πρώτον, πρόσφατη ισχυρή λαϊκή εντολή που δόθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να κάνει ακριβώς αυτό, άρα δεν μπορεί κανένας να πει ότι δεν ξέρει γιατί εκλεγήκαμε. Και δεύτερον, διότι δεν έχουμε καμία ιδεοληψία, όπως όλες αυτές οι ιδεοληψίες που υπήρχαν στο παρελθόν. Τα χέρια μας είναι λυμένα».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στα πρωτογενή πλεονάσματα σημειώνει: «Αν δείτε όλες τις προεκλογικές μας συνεντεύξεις, θα διαπιστώσετε ότι ούτε σε μία δεν είχαμε υποσχεθεί μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων "με το καλημέρα". Αντιθέτως, παγίως λέγαμε ότι πρώτα θα κάνουμε όλες μας τις κινήσεις και μετά θα ζητήσουμε τη μείωση του στόχου ως επιβράβευση».

Τέλος, ερωτηθείς για το μεταναστευτικό και ειδικά ποιους μοχλούς πίεσης διαθέτει η Ελλάδα ώστε να μην επαναληφθεί η εικόνα της διετίας 2015-2016, ο Άδωνις Γεωργιάδης απήντησε: «Δεν θα επαναληφθεί η εικόνα του 2015-2016… Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, οι οποίες είναι σοβαρές, προβλέπουν τον μηχανισμό με τον οποίο θα επιταχυνθεί η διαδικασία παροχής ασύλου σε πρόσφυγες και απελάσεων των παράνομων μεταναστών».