Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, απαντώντας σε κατηγορίες του Άδωνι Γεωργιάδη, τονίζοντας πως ουδέποτε έβγαλε χρήματα από την Ελλάδα.

Κατά την σημερινή συνεδρία της Βουλής ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγόρησε τον κ. Παπαδημητρίου πως διαθέτει εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό. Ο υπουργός Οικονομίας απάντησε κάνοντας λόγο για «κραυγές εντυπωσιασμού», ενώ ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα που έχει στο εξωτερικό δεν βγήκαν από την Ελλάδα αλλά αποκτήθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ άφησε αιχμές εναντίον όσων τα ονόματα εμπλέκονται σε φορολογικούς παραδείσους, ενώ πρότεινε στον κ. Γεωργιάδη να κάνει μαθήματα αριθμητικής.

«Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στις κραυγές εντυπωσιασμού του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργιάδη», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου και πρόσθεσε: «Ο κ. Γεωργιάδης ξέρει ότι τα χρήματα που εγώ και η σύζυγός μου έχουμε στην Αμερική και το ειδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, δεν έχουν βγει από τη χώρα και έχουν πάει στην Αμερική.

Είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς 50 χρόνων στην Αμερική, έχουν φορολογηθεί και φορολογούνται με τους υψηλότερους συντελεστές φορολογίας στην Αμερική, έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες, δεν έχω επενδύσεις σε off shore, δεν είμαι στα Paradise Papers ούτε στα Panama Papers ούτε στη λίστα της Κριστίν Λαγκάρντ. Και επίσης ήθελα να πω στον κύριο Γεωργιάδη, ότι χρειάζεται μαθήματα μαθηματικών ή απλώς αριθμητικής. Προφανώς δεν ξέρει να προσθέτει, ούτε να αφαιρεί».