Στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το 'Αμπου Ντάμπι, θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αύριο (Τετάρτη) θα συναντηθεί με τον διάδοχο του Θρόνου, σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο του Κέντρου Hedaya, Dr. Ali Rashid Al Nuaimi, διεθνούς οργανισμού για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και θα επισκεφτεί το Sheikh Zayed Grand Mosque Center.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 'Αμπου Ντάμπι σηματοδοτεί την ενίσχυση και εμβάθυνση των δεσμών της Ελλάδας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη μετατροπή της διμερούς σχέσης σε στρατηγική εταιρική σχέση, η οποία θα αποτυπωθεί και στο χαρτί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο τετ α τετ που θα έχουν την Τετάρτη ο πρωθυπουργός με τον διάδοχο του Θρόνου σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan θα επισφραγιστεί η εμβάθυνση των σχέσεων τόσο στο οικονομικό και επενδυτικό, όσο και στο γεωπολιτικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, θα υπογραφούν η Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, καθώς και η Συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, οι οποίες θα αποτελέσουν το επισφράγισμα της στενής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και των κοινών απόψεων έναντι των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σε περιφερειακό επίπεδο.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θάνος Ντόκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ