Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας Βιργκίνιους Σινκέβιτσιους για τρέχοντα θέματα του χαρτοφυλακίου του.

«Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην προσπάθεια ώστε η πράσινη μετάβαση να λειτουργήσει στην Ελλάδα για όλους. Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ τολμηρή αλλά ρεαλιστική ατζέντα για τα θέματα αυτά και προσβλέπουμε στη συνεργασία με την ευρωπαϊκή επιτροπή για να αξιοποιήσουμε τα κεφάλαια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για να κάνουμε πράξη την πράσινη μετάβαση, δημιουργώντας παράλληλα πολλές θέσεις εργασίας» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε με πολύ πειστικό τρόπο τα επιχειρήματά μας για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Η ενίσχυση της βιοποικιλότητας αποτελεί, τουλάχιστον στην περίπτωση της Ελλάδας, όχι απλά επιτακτική ανάγκη από οικολογική άποψη, αλλά είναι και αυτονόητη επιλογή από οικονομική άποψη» πρόσθεσε.

Ο επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που προσεγγίζει η Ελλάδα την πράσινη συμφωνία, ως μια ευκαιρία. «Διότι εμείς, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δείξουμε ότι η Πράσινη Συμφωνία δεν είναι μια περιβαλλοντική νομοθεσία ή νομοθεσία για το κλίμα. Αποτελεί μια οριζόντια αλλαγή που θα επηρεάσει πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Και φυσικά, σε αυτή τη μετάβαση, θα πρέπει να υπάρχει μια θέση για όλους, γιατί η Πράσινη Συμφωνία μπορεί να εφαρμοστεί μόνο εάν συμμετάσχουν όλοι. Αν κάποιος μείνει πίσω, η πράσινη συμφωνία θα αποτύχει» είπε.