Αρχίζει σήμερα η διήμερη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στις Βρυξέλλες. 

Ο κ. Παυλόπουλος θα παραβρεθεί σήμερα το απόγευμα σε δεξίωση που παραχωρεί προς τιμήν του η πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο, Ελευθερία Γαλαθιανάκη, με προσκεκλημένους Έλληνες εκπροσώπους από την ομογένεια, την Εκκλησία και Έλληνες εργαζομένους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο, καθώς και στρατιωτικούς του ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, όπου θα τον υποδεχτεί ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και θα συναντηθεί με τους Έλληνες εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αύριο η συνάντηση με Γιούνκερ

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας το οποίο θα παραθέσουν προς τιμήν του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τα μέλη του Κολλεγίου των Επιτρόπων.

Μετά το πέρας του γεύματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να κάνουν δηλώσεις προς τον Τύπο.