Στην ανεκτίμητη προσφορά και συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και του Ιερού Κλήρου της στους Αγώνες του Λαού μας και του Έθνους μας, για την υπεράσπιση της Πατρίδας μας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος μετά την κατάθεση στεφάνου κατά τις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Αρσενίου Κρέστα (Παπαρσένη), οπλαρχηγού και αγωνιστή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας στο Κρανίδι.

Όπως δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος: «Τιμούμε σήμερα, με την δέουσα λαμπρότητα, την Ιερή Μνήμη του Μεγάλου Αγωνιστή της Εθνεγερσίας του 1821, του Αρσενίου Κρέστα, του θρυλικού Παπαρσένη. Η ζωή και, κατ' εξοχήν, ο ηρωικός θάνατος του Παπαρσένη συνθέτουν εμβληματικές αιματοβαμμένες ψηφίδες της ανεκτίμητης προσφοράς και συμβολής της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και του Ιερού Κλήρου της στους Αγώνες του Λαού μας και του Έθνους μας, για την υπεράσπιση της Πατρίδας μας».

Παράλληλα, τόνισε ότι «Εμείς, οι Έλληνες, έχουμε Ιερό Χρέος ν' αναγνωρίζουμε, στο διηνεκές, και να σεβόμαστε, στο ακέραιο, την αδιαμφισβήτητη αλήθεια της προσφοράς και της συμβολής της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Ιερού Κλήρου της υπέρ Πατρίδος, όπως άλλωστε η αλήθεια αυτή καταγράφεται, με ιστορικώς αμάχητα τεκμήρια, και αποτυπώνεται, εμμέσως πλην σαφώς, σε όλα, ανεξαιρέτως, τα Δημοκρατικά μας Συντάγματα».