Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα, σήμερα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία και του ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα από μία πολύ κρίσιμη συγκυρία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο διάλογο που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Παυλοπουλος τόνισε ακόμη: «Σας διαβεβαιώνω επίσης ότι αυτή η συμβολή σας αποδεικνύει και το μέγεθος της προσωπικότητάς σας ως μεγάλου ευρωπαίου ηγέτη γιατί υπερασπιζόμενος την Ελλάδα στην ουσία υπερασπιστήκατε τη συνοχή και την ενότητα της Ευρωπαΐκής Ένωσης και της ευρωζώνης».

Ενώ σε άλλο σημείο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. έχει ανάγκη από την Ελλάδα, πέραν  των άλλων, και ως λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. «Καλωσορίσατε, καλή διαμονή κύριε ρόεδρε στην Αθήνα που τόσο αγαπάτε», είπε κλείνοντας ο κ. Παυλόπουλο.

«Η Ελλάδα είναι η δεύτερή μου πατρίδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν - Ποτέ δεν διανοήθηκα πως θα έβγαινε από την Ευρωζώνη

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, αφού επισήμανε ότι θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη Πατρίδα του, σημείωσε ότι ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα, εκείνος παρέμεινε πιστός στον ελληνικό λαό.

«Η Ελλάδα, περισσότερο από άλλες χώρες, σφυρηλάτησε τη μοίρα της Ευρώπης. Επομένως, ούτε για μια στιγμή δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα έφευγε η Ελλάδα από την ζώνη του ευρώ. Και αυτή ήταν ανέκαθεν η στάση μου και ως Προέδρου του Eurogroup, αλλά και ως Προέδρου στην συνέχεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», τόνισε ο κ. Γιούνκερ, ενώ πρόσθεσε ότι και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι μάρτυρας αυτού, «γιατί κάθε φορά, που χρειάσθηκε να υπερασπιστώ την Ελλάδα πραγματικά το έπραξα και μπορεί να το διαβεβαιώσει».