Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019

Ευρύτατη συναίνεση καταγράφηκε στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος κατά τη συζήτηση της πέμπτης θεματικής ενότητας που αφορά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 62 και το περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας, και το άρθρο 86 παρ. 3, για τη κατάργηση των προνομιακών ρυθμίσεων περί ποινικής ευθύνης υπουργών.

Η διαφαινόμενη εξαγορά της FORTHNET-NOVA από την εταιρεία Alter Ego συμφερόντων του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη παραμένει αντικείμενο της μετωπικής σύγκρουσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με το ζήτημα της διαπλοκής εκδοτικών, μιντιακών και ποδοσφαιρικών συμφερόντων.

Θετικές, αλλά με ανάγκη βελτιώσεων,  χαρακτηρίζουν τις διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ, αντιθέτως, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ασκούν σφοδρή κριτική για τις διατάξεις που αφορούν τα εργασιακά.

Τροπολογία που προβλέπει τη μείωση της εισφοράς για περίθαλψη και συμμετοχή στα φάρμακα, κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΚΙΝΑΛ - με πρώτο υπογράφοντα τον εισηγητή του κόμματος Ανδρέα Πουλά- στο αντικαπνιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που συζητείται στην Ολομέλεια.

Νέα επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία εξαγοράς της Forthnet/Nova από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη και τα ζητήματα ανταγωνισμού που ανακύπτουν στην τηλεοπτική και ποδοσφαιρική αγορά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, κατέθεσε σήμερα προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

(Ενημέρωση 16:50) Εισάγεται σήμερα για συζήτηση και επεξεργασία στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο οι διατάξεις του οποίου στοχεύουν στην  ταχεία και αποφασιστική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ιδίως σε κρίσιμα πεδία για παραγωγικές επενδύσεις.

«Μπορείτε να είστε περήφανοι», απευθύνθηκε στους βουλευτές της ΝΔ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, «διότι αυτό το νομοσχέδιο έρχεται, όπως λέει η έκθεση της ΤτΕ, να προσθέσει στην ελληνική οικονομία 0,5% του ΑΕΠ το χρόνο, για την επόμενη δεκαετία».

 «Ως ΝΔ τοποθετούμε την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας πολύ ψηλά, στις προτεραιότητες της κυβέρνησής μας. Η ανάπτυξη στο σύγχρονο κόσμο, όμως, δεν διατάσσεται και οι επενδύσεις σε ένα περιβάλλον παγκόσμιου ανταγωνισμού, δεν προκύπτουν ως γεγονός αυτοεκπληρούμενης προφητείας», ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου, ο πρώτος ομιλητής στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, η συζήτηση και επεξεργασία του οποίου, άρχισε σήμερα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο πραγματοποίησε, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κατακρίνοντας το νομοσχέδιο.

Με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή το "αντικαπνιστικό νομοσχέδιο" του υπουργείου Υγείας.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ