(Ενημέρωση 19:45) Ξεκίνησε από το μεσημέρι συζήτηση των πολιτικών αρχηγών με θέμα την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση.

Τη διεξαγωγή της συζήτησης είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε στην επιστολή του ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από επικοινωνιακές φιέστες» αλλά να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες διότι «η περίφημη "καθαρή έξοδος" δεν είναι τίποτα περισσότερο από την "καθαρή είσοδο" σε τέταρτο μνημόνιο», να ενημερώσει για τις περικοπές που έρχονται και να απολογηθεί για τα δεινά που έφεραν οι πολιτικές του επιλογές.

Η συζήτηση άνοιξε με την ομιλία του πρωθυπουργού, ακολούθησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων. Στη συζήτηση αναμένεται να λάβει μέρος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης.

Τσίπρας (τριτολογία): Λάσπη στον ανεμιστήρα τα υπονοούμενα του κ. Μητσοτάκη-Λαθροχειρία τα περί μακεδονικού έθνους

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μια κρυφή αντικοινωνική ατζέντα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην τριτολογία του κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία. Ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι σε συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης το 1993 είχε δηλώσει: «Ε, όχι και μέγα θέμα η Μακεδονία!» και τέλος, τον προκάλεσε, αν υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό που αφορά τον ίδιο, την οικογένεια του ή υπουργούς της κυβέρνησης να τα πάει στον εισαγγελέα.

Τσίπρας (δευτερολογία): Επιτέλους βιώσιμο το χρέος - Αμήχανος, εθνικά επικίνδυνος και «τζάμπα μάγκας» ο Μητσοτάκης

Σε ένα «κρεσέντο ύβρεων» προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κι αυτό είναι ένδειξη αμηχανίας και εκνευρισμού, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή. Τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη συζήτηση για την οικονομία, αλλά μόνο για την οικονομία δεν μίλησε, ίσως γιατί αισθάνεται ότι δεν είναι προνομιακό πεδίο για τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία.

Τσίπρας: Οριστική η έξοδος - Η χώρα έχει αλλάξει εικόνα και πήρε πίσω τον έλεγχο του μέλλοντός της

Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα βγαίνει καθαρά και αμετάκλητα από τα μνημόνια, υπερτόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνησή του παρέλαβε μία κατάσταση δραματική στην οικονομία. Τι είπε για τις αποφάσεις του Eurogroup, το πώς θα γίνεται ο έλεγχος της χώρας την μεταμνημονιακή περίοδο, για τις παρεκβάσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και πως σχολίασε τις επιθέσεις που δέχεται ο Πιερ Μοσκοβισί και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναλυτικά ΕΔΩ οι ομιλίες του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης (δευτερολογία): Η κυβέρνηση διέλυσε την οικονομία - Άνανδρη η στοχοποίηση της γυναίκας μου

Απαντήσεις στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού έδωσε κατά την δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως διέλυσε την ελληνική οικονομία, πως εξαπατά τους συνταξιούχους. Και πως έδωσε στους Σκοπιανούς «μακεδονική» εθνικότητα. Η φορτισμένη δήλωση για τον φορολογικό έλεγχο και όσα λέγονται για τη σύζυγό του.

Μητσοτάκης: Πολιτικός απατεώνας και ψεύτης ο Τσίπρας - Κυβερνά με ανικανότητα

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε κατ΄επανάληψην και σε έντονο ύφος «ψεύτη», «συκοφάντη» και «πρωθυπουργό υπό προθεσμία», εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, ενώ του καταλόγισε ασυνέπεια λόγων και έργων, για τα όσα έλεγε πριν τις εκλογές του 2015 και όσα έκανε σαν πρωθυπουργός.

Αναλυτικά ΕΔΩ η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

 

Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης θέλουν διχασμό και πόλωση - Αριστεροί στα πίτουρα δεξιοί στ' αλεύρι

Με σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκίνησε την ομιλία της η επικεφαλής της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, πριν από λίγο, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία.

Αναλυτικά ΕΔΩ η ομιλία της Φώφης Γεννηματά

 

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας να ζητήσει συγνώμη για το ’15 - Δεν θα γίνουμε «Καμμένοι»

«5 Ιουλίου σήμερα. Θα πούμε τίποτα για τη μαύρη επέτειο; Ή θα επιμείνετε στην άποψη ότι το δημοψήφισμα βοήθησε τη χώρα και ήταν απαραίτητο όπλο διαπραγμάτευσης;» διερωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής και τόνισε ότι ήταν «μια βουτιά προς τα πίσω. Ένας επικίνδυνος τυχοδιωκτισμός με ένα ερώτημα - που δεν ήταν ερώτημα και μια απάντηση - που δεν ήταν απάντηση».

Αναλυτικά ΕΔΩ η ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη

 

Κουτσούμπας: Κυβέρνηση και ΝΔ σε φαρσοκωμωδία πόλωσης για να κρύψουν τα μέτρα που γονατίζουν το λαό

Για «κούφιους διαπληκτισμούς» κατηγόρησε τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. «Δεν θα σας αφήσουμε ανενόχλητους να συνεχίσετε τη φαρσοκωμωδία της τεχνητής πόλωσης. Και οι δύο, με τους κολαούζους σας, είστε το ίδιο επικίνδυνοι για τα λαϊκά συμφέροντα» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναλυτικά ΕΔΩ η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

 

Λεβέντης: Η χώρα δεν έχει ανάγκη Παντελεήμονες - Η χώρα θέλει ανάπτυξη και επενδύσεις

Η κυβέρνηση ότι «έχει καταστήσει την ελεημοσύνη βασικό κριτήριο της πολιτικής της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και πρόσθεσε ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη από Παντελεήμονες. Η χώρα θέλει πολιτική ανάπτυξης και σοβαρότητας».

Αναλυτικά ΕΔΩ η ομιλία του Βασίλη Λεβέντη

 

Καμμένος: Δεν θα βγαίναμε από τα μνημόνια αν ακούγαμε τις σειρήνες των όψιμων Μακεδονομάχων

«Δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο, δεν θα ξαναέρθει η τρόικα, έχουμε καθαρή έξοδο και ρυθμίσαμε το χρέος μας. Όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει αν εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ακούγαμε τις σειρήνες των όψιμων Μακεδονομάχων» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία, στη Βουλή.

Αναλυτικά ΕΔΩ η ομιλία του Πάνου Καμμένου

 

Τσακαλώτος: Κανείς δεν αμφισβητεί ότι πήραμε ελάφρυνση του χρέους

«Κανείς δεν αμφισβητεί ότι με τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου στο Εurogroup πετύχαμε να έχουμε ένα καθαρό διάδρομο τουλάχιστον για 15 χρόνια και να μπορούμε να βγούμε στις αγορές», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία που ζήτησε η ΝΔ.

Αναλυτικά ΕΔΩ η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου

 

Δραγασάκης: Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον/Η ΝΔ απέτυχε σε ό,τι επιχείρησε

«Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον που θα αφορά τους πάντες. Και αυτή είναι η αξία αυτής της κυβέρνησης, ότι δημιουργεί ένα κοινό αγαθό», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ενώ, αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ απέναντι στο τέλος του προγράμματος και τη συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους, σημείωσε ότι «Απέτυχαν σε ό,τι επιχείρησαν, διαψεύστηκαν σε όσα είπαν».

Αναλυτικά ΕΔΩ η ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη