(update 13:25) Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Πώληση Βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία».

Είναι η τρίτη φορά που η ΝΔ και φίλιες δυνάμεις προσπαθούν να βγάλουν ένα «Καμμένος Gate». Θέλουμε δε θέλουμε θυμόμαστε την παροιμία: Μιά του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα...

Η συζήτηση γίνεται με τη διαδικασία διευρυμένης επερώτησης και στην συνέχεια το λόγο θα πάρουν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Η συζήτηση στη Βουλή επρόκειτο να γίνει την περασμένη Πέμπτη, αναβλήθηκε ωστόσο, μετά από επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση με αφορμή τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μερίδας του τύπου για το ταξίδι του στο Παρίσι .

Στην επιστολή ο πρωθυπουργός τόνιζε ότι η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη.

Τηλεοπτικό σποτ ΝΔ

Η ΝΔ για τη συζήτηση της Δευτέρας προετοίμασε ένα τηλεοπτικό σποτ με τίτλο «γιατί συνεχίζει ο Τσίπρας να καλύπτει τον Καμμένο;» στο οποίο παρουσιάζει, με τη μορφή ημερολογίου, «το σκάνδαλο» όπως το αποκαλεί και παραθέτει αποσπάσματα από τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και εφημερίδες.

Ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος απάντησε στο σποτ αυτό της ΝΔ με ανάρτηση στο twitter αναφέροντας: «Γνωρίζοντας τον εξευτελισμό που θα υποστεί ο Κούλης μια ακόμη φορά τη Δευτέρα οι σπόνσορες της συμμορίας έβγαλαν 5λεπτο βίντεο. Ταινία στο Χόλιγουντ να του ετοιμάσετε δεν γλιτώνει με τίποτα από την αλήθεια στη Βουλή ο “παραδεισένιος”».

Δήλωση Τζανακόπουλου

«Η ΝΔ εδώ και τρεις εβδομάδες κάνει θόρυβο με ανυπόστατες καταγγελίες και θεωρίες συνωμοσίας για δήθεν σκάνδαλα .Ο κ.Μητσοτάκης θα κατανοήσει τη Δευτέρα για ακόμη μια φορά ότι σε ζητήματα διαφθοράς η ΝΔ δεν είναι κατήγορος αλλά κατηγορούμενη», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην εφημερίδα Real news για τη σημερινή συζήτηση στην Βουλή.

Παρότρυνση Καμμένου μέσω Twitter

Ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος με ανάρτησή του στο Τwitter αναφέρεται στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή.

 

 Διαβάστε επίσης: «Στοπ» στο παιγνίδι με τα απόρρητα έγγραφα από το υπουργείο Εξωτερικών