Δεκτή έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης την τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» και προβλέπει τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές.

Οι Ευρωεκλογές έχει αποφασιστεί να διεξαχθούν το διάστημα 23-26 Μαΐου 2019 (Κυριακή 26 για την χώρα μας). Ενώ η αρχική πρόταση των 16 βουλευτών ήθελε τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση να διεξάγονταν μία εβδομάδα νωρίτερα, τελικά υπήρχε αλλαγή μέσα στην ημέρα και η τελική τροπολογία κάνει λόγο για ίδια ημερομηνία.

«Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η μετάβαση από τον «Καλλικράτη» στον «Κλεισθένη» με πιο ομαλό τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης σημειώνοντας ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της θητείας των τοπικών αρχών.

Με τη τροπολογία δίνεται τέλος στην υφέρπουσα φημολογία περί αντισυνταγματικότητας, από τη στιγμή που εκλογές τον Οκτώβριο θα σήμαιναν εκ των υστέρων πεντάμηνη παράταση της θητείας τους. Εμείς δεν παίζουμε τέτοια παιχνίδια, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.