Στη διάταξη του νομοσχεδίου για την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και την πρόνοια περί ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας, αναφέρθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας απόψε στην Ολομέλεια.

«Κύριε υπουργέ, πριν λίγο είπατε μια μαγική λέξη. Είπατε branding. Θέλω να σας πω, κύριε υπουργέ, με όλο το σεβασμό, αλλά θα μου επιτρέψετε επειδή είμαι ιστορικός, ότι brand name-εμπορικό σήμα έχουν τα προϊόντα. Όχι μια χώρα. Μια εθνική επέτειος τέτοιας εμβέλειας, είναι ένας πολύ μεγάλος σταθμός που δίνει ευκαιρία σε ένα έθνος να κοιτάξει ταυτοχρόνως, μπροστά και πίσω. Και αυτή η ευκαιρία είναι για να δει πόσες φορές θρυμματίστηκε αυτός ο καθρέφτης στον οποίο καθρεφτιζόταν επί δύο αιώνες σε αυτή την πορεία των δύο αιώνων», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Δεν γίνεται με ένα branding, το οποίο θα αποφασίσουν κάποιοι, να δημιουργηθεί ένα ενιαίο αφήγημα, μια ενιαία εικόνα, Με τι υλικά; Αν πάρουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών και δούμε ποιοι δούλεψαν αυτά τα υλικά και με ποιους τρόπους, δεν είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι για το τι είδους re-branding έχουμε. Αν όντως η κυβέρνηση ήθελε να τιμήσει αυτή την επέτειο δεν έπρεπε να βιαστεί. Έπρεπε να δείτε τι προετοιμάζει η Βουλή, τι ετοιμάζουν τα πανεπιστήμια».

Η κ. Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε και στην απόφαση της κυβέρνησης για το πρόσωπο στο οποίο θα αναθέσει το έργο της επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

«Δεν μπορεί να οριστεί μια πρόεδρος ώστε να έχουμε μια αναπαραγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων με τα περίφημα άρματα και τη διαχρονική ενιαία αφήγηση, έτσι όπως θέλουν κάποιοι, του ελληνικού έθνους, της ιστορίας. Σε μια χώρα που εξέρχεται από την κρίση, και έχει μακρά πορεία με πολλά τραύματα στο σώμα της, αυτή η επέτειος πρέπει να γιορταστεί με τον τρόπο που της αξίζει και όχι να την ετοιμάσει ένα επιχειρησιακό κράτος», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.