Μπαράζ κατάθεσης και ψήφισης νομοσχεδίων θα υπάρξει το επόμενο διάστημα στην Βουλή, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να περάσει μεγάλο αριθμό νέων νόμων, που αφορούν αρμοδιότητες και πεδία διάφορων υπουργείων.

Τα νομοσχέδια του υπουργείου Εργασίας για το επίδομα των 2.000 ευρώ υπέρ των νέων γεννήσεων, του Υποδομών για τα υδατοδρόμια, του Αγροτικής Ανάπτυξης για τους συνεταιρισμούς και του Προστασίας του Πολίτη για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, παίρνουν σειρά στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του προέδρου του σώματος, Κώστα Τασούλα προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Στο μεταξύ, τίθενται προς ψήφιση στην ολομέλεια, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, τα νομοσχέδια του υπουργείου Εξωτερικών με τις ρυθμίσεις για το Brexit (Παρασκευή, 17/1), του υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογή βουλευτών (Τετάρτη 22 ή Πέμπτη 23/1) όπου αναμένονται ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, καθώς και του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πέμπτη 23 ή Παρασκευή 24/1).

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο για την εκλογή βουλευτών μπαίνει αύριο για επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή, η οποία αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο της τη Δευτέρα 20/1. Η ολομέλεια θα συζητήσει το νομοσχέδιο την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, και εάν χρειαστεί και την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου. Κατά την έναρξη συζήτησης του νομοσχεδίου αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μετά την ομιλία του, θα μεταβεί στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Εξάλλου, την ερχόμενη Τρίτη 21/1 αναμένεται να εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή, η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Τέλος, όπως ενημέρωσε ο κ. Τασούλας, η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής όρισε με μεγάλη πλειοψηφία (20 στους 24) τους καθηγητές Σπ. Βλαχόπουλο και Ν. Κυριαζή στις θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου αντίστοιχα, της νέας Επιτροπής Αξιολόγησης Ποιότητας της Νομοπαρασκευαστικής Διαδικασίας της ΒτΕ. Η επιτροπή αυτή αντικαθιστά την κατηργημένη Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ).