Προς οριστικοποίηση βαίνει η σύνθεση της 29μελούς εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει "την επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος".

Από την κυβερνητική πλειοψηφία (15 μέλη) αναμένεται να συμμετάσχουν οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός, Παρασκευή Βρυζίδου, Δημήτρης Καιρίδης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Μελάς, Τάσος Μπαρτζώκας, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Αικ. Παπακώστα, Βασίλης Σπανάκης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Βασίλης Υψηλάντης και Φίλιππος Φόρτωμας.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση (8 μέλη) αναμένεται να συμμετάσχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μάριος Κάτσης, Αναστασία Γκαρά, Γιάννης Ραγκούσης, Βασίλης Κόκκαλης, Γιώργος Τσίπρας, Θεοδώρα Τζάκρη, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Από το ΚΙΝΑΛ (2 μέλη) ο Γιώργος Καμίνης και ένα ακόμα μέλος που θα οριστικοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών, από το ΚΚΕ (1) η Μαρία Κομνηνάκα, από την Ελληνική Λύση (1) ο Γ. Βιλιάρδος, από το ΜέΡΑ25 (1) ο Κλ. Γρηγοριάδης και από τους ανεξάρτητους (1) θα κληρωθεί ένας από τους Κων. Μπογδάνο και Κωνσταντίνα Αδάμου.

Το αξίωμα του προέδρου της Επιτροπής αναμένεται να αναλάβει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η εξεταστική επιτροπή συστάθηκε με απόφαση της ολομέλειας της Βουλής στις 12/11, μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο ολομέλεια όρισε επίσης δίμηνη προθεσμία στην επιτροπή, για την ολοκλήρωση των εργασιών της.