Με την ύφεση στην βιομηχανική παραγωγή των χωρών της Ευρωζώνης ασχολείται σήμερα η βρετανική Telegraph, κάνοντας ωστόσο αναφορά και σε μερικές «φωτεινές» εξαιρέσεις, όπως είναι η Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι η Γερμανία «οδηγεί» την ευρωζώνη σε επιτεινόμενη ύφεση στη βιομηχανική παραγωγή, υπάρχουν ωστόσο αλλού θετικά σημάδια, καθώς κάποια τμήματα της ευρωζώνης είναι σε καλύτερη κατάσταση, γράφει η βρετανική Telegraph, τονίζοντας ότι ο δείκτης μεταποίησης στην Ελλάδα (PMI) αυξήθηκε σε υψηλό 12 μηνών, στην τιμή 54,7 –από τις καλύτερες τιμές μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, εργοστάσια σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία βλέπουν την παραγωγή τους να πέφτει με ρυθμό ταχύτατο –για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Τις χειρότερες επιδόσεις από την εποχή της κρίσης χρέους του 2012, επέδειξε η Γερμανία.

Οι οικονομολόγοι φοβούνται τα χειρότερα. Και δεν είναι μόνο ο μεταποιητικός τομέας που έχει προβλήματα –ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί για πτώση του ιταλικού ΑΕΠ και επιστροφή της χώρας σε αδύναμη ανάπτυξη.