Για την ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και την παρουσία της στο Ευρωκοινοβούλιο, γράφει σε δημοσίευμα της η γερμανική έκδοση euronews, τονίζοντας την μαχητικότητα των μελών της και τις αρχές που πρεσβεύουν και υπερασπίζονται.

«Η κοινοβουλευτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι μικρή, αλλά έχει δυνατή φωνή. Διαθέτει 52 βουλευτές και δημιουργούν αίσθηση με τις διαμαρτυρίες τους, όπως αυτές κατά της συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών με τον Καναδά. Ή με την πάλη τους εναντίον της αυστηρής πολιτικής λιτότητας γερμανικής κοπής» αναφέρει δημοσίευμα του de.euronews.com.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει πολλά να πει για το θέμα αυτό. Το κόμμα του, ο Σύριζα, είναι το μοναδικό κόμμα εξ αυτών που εκπροσωπούνται στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που ηγείται κυβερνήσεως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μήνυμά του είναι: "Η Ευρώπη θα πρέπει να μελετήσει την περίπτωση της Ελλάδας, διότι ήταν ένα πείραμα σε βάρος των κοινών μας ευρωπαϊκών αξιών", συνεχίζει το δημοσίευμα.

Επίσης, όπως σημειώνεται, ισχυρή είναι η εκπροσώπηση της ισπανικής Αριστεράς με τους Ποδέμος. Συνολικά, η Ισπανία έχει δέκα ευρωβουλευτές, οκτώ έχει η Γερμανία και έξι η Ελλάδα. Η Πορτογαλία εκπροσωπείται με τέσσερεις, όπως και το ιρλανδικό Sinn Fein, ενώ η Γαλλία, η Ιταλία και η Ολλανδία με τρεις.

Επικεφαλής της Ευρωαριστεράς κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο ήταν η ανατολικογερμανίδα Γκαμπριέλε Τσίμερ. Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι ο Βέλγος συνδικαλιστής Νίκολας Κούε και η Σλοβενή ηθοποιός Βιολέτα Τόμιτς. Κατά την κ. Τόμιτς «για όλα ευθύνεται ο φιλελευθερισμός, διότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές έχουν κάνει τους πολίτες τόσο δυστυχισμένος ώστε κατά κύματα να μετακινούνται προς την Ακροδεξιούς εθνικιστές».

Τα θέματα τα οποία προτάσσουν στον προεκλογικό τους αγώνα οι Αριστεροί είναι η κοινωνική ανισότητα, η ειρήνη, η ισότητα των γυναικών και η απόρριψη της πολιτικής ασύλου η οποία αποσκοπεί στο κλείσιμο των συνόρων, επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο καταλήγει: Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Ευρωπαϊκή Αριστερά μπορεί να ελπίζει σε ελαφρά άνοδο.

Πηγή: de.euronews.com