Σημαντικές απώλειες σημείωσαν για την Τρίτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, εν μέσω της αύξησης των ποσοτήτων «μαύρου χρυσού» που έριξαν οι ΗΠΑ στην αγορά.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την αποδέσμευση επιπλέον 20 εκατ. βαρελιών πετρελαίου από τα αποθεματικά ασφαλείας των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως θα πουλά 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως από τα στρατηγικά αποθεματικά των ΗΠΑ για μια περίοδο 6 μηνών.

Σύμφωνα με το Reuters, μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ έχουν πουλήσει 125 εκατ. βαρέλια, με σχεδόν 70 από αυτά να έχουν ήδη παραδοθεί στους αγοραστές.

Παράλληλα, στο αρνητικό κλίμα συνέβαλαν και οι εκτιμήσεις για την επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας που ανακοίνωσε το ΔΝΤ, αυξάνοντας τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης που θα επηρέαζε σημαντικά τη ζήτηση πετρελαίου.

Οι τιμές
Υπό αυτό το πρίσμα, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, έπεσαν 1,8% ή 1,72 δολάρια στα 94.98 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Οκτωβρίου, το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) έχαναν 0,94% ή 94 σεντ στα 99.24 δολάρια ανά βαρέλι.