Υποχώρησαν οι τιμές στα συμβόλαια του πετρελαίου την Παρασκευή καθώς οι περιορισμοί για την COVID-19 στην Κίνα τροφοδότησαν τις ανησυχίες για κάμψη της ζήτησης ενέργειας από τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, αν και οι τιμές στις ΗΠΑ εξακολουθούν να σημειώνουν την πρώτη τους άνοδο σε τρεις εβδομάδες.

«Οι αγορές πετρελαίου παραμένουν ασταθείς καθώς η Κίνα εντείνει τους περιορισμούς για την COVID, ορισμένοι πετρελαϊκοί κολοσσοί των ΗΠΑ σηματοδοτούν μέτριες δεσμεύσεις για τόνωση της παραγωγής και οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές συνεχίζουν να πέφτουν», δήλωσε στο Marketwatch ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.

Το αμερικανικό παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 1,18 δολάρια ή 1,3%, κλείνοντας στα 87,90 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Για την εβδομάδα, οι τιμές αυξήθηκαν περίπου 3,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το brent παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 1,19 δολάρια ή 1,2%, στα 95,77 δολάρια το βαρέλι στο ICE, με το συμβόλαιο να ενισχύεται κατά 2,4% για την εβδομάδα.