Οι τιμές στα συμβόλαια πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο με το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων εξαιτίας του αδύναμου δολαρίου που έφτασε σε χαμηλά δύο μηνών, αλλά και λόγω των προσδοκιών για αύξηση της ζήτησης καθώς στην Κίνα ήρθησαν αρκετοί περιορισμοί για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, για την εβδομάδα, οι τιμές έκλεισαν χαμηλότερα, καθώς τις προηγούμενες ημέρες κυριάρχησε η αβεβαιότητα γύρω από την ζήτηση.

Η «απόλυτη σύγχυση» σχετικά με την κινεζική πολιτική για την COVID-19, με την προσέγγιση του κράτους «τόσο ξεκάθαρη όσο η λάσπη», οδηγούν τις διακυμάνσεις της αγοράς στο πετρέλαιο, δήλωσε στο Marketwatch ο Manish Raj, οικονομικός διευθυντής της Velandera Energy Partners.

Ωστόσο, η αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου και η χαλάρωση του πληθωρισμού που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα αμφότερα στήριξαν τις τιμές του πετρελαίου σήμερα, προσέθεσε.

Έτσι, το αμερικανικό αργό παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 2,49 δολάρια ή 2,9%, για να διαμορφωθεί στα 88,96 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, υποχωρώντας κατά 3,9% στην εβδομάδα.