Με απώλειες έκλεισαν τα συμβόλαια του χρυσού την Τρίτη, αν και κατάφεραν να κρατηθούν σταθερά πάνω από το όριο των 1.900 δολαρίων.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται στην ζήτηση χρυσού της Κίνας για το νέο έτος και σε τυχόν εκπλήξεις από τη συγκέντρωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, δήλωσε στο Marketwatch ο Chintan Karnani, διευθυντής έρευνας στην Insignia Consultants.

Aκόμα, η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής την Τετάρτη από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, καθώς και η ανακοινώσεις των στοιχείων του δείκτη τιμών παραγωγού των ΗΠΑ κρατά επίσης τους εμπόρους πολύτιμων μετάλλων «σε επιφυλακή», προσέθεσε.

Ο χρυσός ήταν οδηγός στο ράλι που σημειώθηκε στα πολύτιμα μέταλλα, καθώς το ασθενέστερο δολάριο έδωσε ώθηση στις τιμές, ενώ το οικονομικό άνοιγμα της Κίνας μετά την άρση των περιορισμών για την COVID έχει τονώσει τις ελπίδες για αύξηση της ζήτησης.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,2% στις 102,4077 στις συναλλαγές της Τρίτης, αλλά διαπραγματεύεται περισσότερο από 1% χαμηλότερα για τον μήνα μέχρι σήμερα.

«Μεταξύ των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός ξεχωρίζει επειδή αυξήθηκε περισσότερο από 5% για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Απριλίου 2022. Ωστόσο, τα άλλα πολύτιμα μέταλλα υστερούν», αναφέρει ανάλυση της Commerzbank.

Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησε 11,80 δολάρια ή 0,6%, για να διαμορφωθεί στα 1.909,90 δολάρια η ουγγιά στην Comex.

Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έπεσε 30 σεντς ή σχεδόν 1,3% στα 24.068 ανά ουγγιά.

Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε 3% ή 53,30 δολάρια στα 1.734 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Απριλίου διολίσθησε 25,60 δολάρια ή 2,4% στα 1.046,90 δολάρια η ουγγιά.

Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου κέρδισε οριακά 0,2% στα 4,223 δολάρια η ουγγιά.