Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022 έφτασαν την Πέμπτη τα συμβόλαια του χρυσού, με τις εκτιμήσεις για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο κατά πόσο τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας μπορούν να επηρεάσουν τις επόμενες αποφάσεις της Fed για τις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων. Σειρά αξιωματούχων της τράπεζας, όπως η αντιπρόεδρος της Λ. Μπρέιναρντ, υποστηρίζουν πως η Fed πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια της σε περιοριστικό επίπεδο για το επόμενο χρονικό διάστημα. Πλέον, αναμένεται η επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας (FOMC) στις 31 Ιανουαρίου και 1η Φεβρουαρίου, με την πλειονότητα των αναλυτών να εκτιμά πως η Fed θα ανακοινώσει αύξηση 25 μονάδων βάσης, μικρότερη από αυτή του Δεκεμβρίου.

Ο Έντουαρντ Μόγια της OANDA ανέφερε στο MarketWatch πως «οι τιμές του χρυσού ανεβαίνουν καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφάλεια απέναντι στους κινδύνους για ύφεση που δεν πρόκειται να υποχωρήσουν σύντομα».

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Φεβρουαρίου, κέρδισαν 0,9% ή 16,90 δολάρια στα 1.923,90 δολάρια ανά ουγγιά, στην υψηλότερη τιμή τους από τις 22 Απριλίου του 2022.