Με ήπια άνοδο στις τιμές έκλεισε η διαπραγμάτευση των συμβολαίων πετρελαίου την Τετάρτη, με το αμερικάνικο αργό να μένει πάνω από το βασικό επίπεδο των 80 δολαρίων για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση.

Η μέτρια άνοδος των τιμών ήρθε αφού η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε εβδομαδιαία άνοδο στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ. Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 533.000 βαρέλια έναντι αύξησης 8,40 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.

Τα στοιχεία «αντανακλούν αυτό που μας λέει η τιμολόγηση εδώ και εβδομάδες. Συγκεκριμένα, το αυξανόμενο premium για το brent σε σχέση με το WTI που παρατηρείται από τα τέλη Δεκεμβρίου οδηγεί για άλλη μια φορά σε ισχυρότερες εξαγωγές αργού, γεγονός που βοήθησε στον περιορισμό των συσσωρεύσεων αργού αυτή την εβδομάδα παρά την αδυναμία στις εργασίες των διυλιστηρίων των ΗΠΑ», δήλωσε στο Marketwatch ο Troy Vincent, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην DTN.

To αμερικάνικο αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 2 σεντς στα 80,15 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.