Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά και τα χθεσινά χαμηλά τριών εβδομάδων στον απόηχο των στοιχείων για έκτη συνεχόμενη αύξηση στα αποθέματα αργού.

Ειδικότερα, η τιμή του αμερικανικού αργού WTI, παραδόσεως Μαρτίου, σημείωσε πτώση 0,7% στα 75,87 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ στο ICE Futures Europe, το Brent παραδόσεως Απριλίου, έχασε 0,8% στα 82,18 δολάρια το βαρέλι.

Την ίδία ώρα, η τιμή του φυσικού αερίου ενισχύθηκε κατά 2,2% στα 2.514 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Οι τιμές του αργού υπέστησαν πιέσεις, μετά τα στοιχεία που ήλθαν σήμερα στη δημοσιότητα και έδειξαν αύξηση στα αποθέματα κατά 4,1 εκατ. βαρέλια, την προηγούμενη εβδομάδα,υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Το πετρέλαιο δεν μπόρεσε να βρει ανοδική ώθηση, τη στιγμή που οι μετοχές επιδίδονται σε ράλι, έπειτα από τις αποφάσεις της Federal Reserve και της ΕΚΤ για τις αυξήσεις επιτοκίων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές θεωρούν πιθανή μια περαιτέρω αποδυνάμωση των τιμών του πετρελαίου.

«Στο σημείο αυτό, το γεγονός ότι το πετρέλαιο ήταν ανίκανο να ανακάμψει σημαντικά παράλληλα με τις μετοχές, όταν οι βασικοί δείκτες επέστρεψαν σε υψηλότερα επίπεδα, παραπέμπει ενδεχομένως σε μεγαλύτερη εξασθένηση για την αγορά πετρελαίου» ανέφεραν αναλυτές της Sevens Report Research, σύμφωνα με το MarketWatch.