Χαμηλότερα έκλεισαν τα συμβόλαια του αργού την Τετάρτη, αφού η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε εβδομαδιαία αύξηση 16,3 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα των ΗΠΑ.

Ανοδικά και πολύ πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η αρμόδια ομοσπονδιακή υπηρεσία της χώρας (EIA).

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 16,28 εκατ. βαρέλια έναντι αύξησης 2,42 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 2 εκατ. βαρελιών. Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,31 εκατ. βαρέλια έναντι αύξησης 5 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 1,5 εκατ. βαρελιών.

Αυτό «υποδηλώνει ότι η ΕΙΑ υποεκτίμησε όχι μόνο την εγχώρια παραγωγή αργού αλλά και πιθανώς υποτίμησε τις καθαρές εισαγωγές αργού και υπερεκτίμησε τις εργασίες των διυλιστηρίων», δήλωσε στο Marketwatch ο Troy Vincent, ανώτερος αναλυτής αγοράς της DTN.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε 47 σεντς, ή 0,6%, για να διαμορφωθεί στα 78,59 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης αφού είχε φτάσει να διαπραγματεύεται στα 77,25 δολάρια.