Υπερβολικά τιμωρητική είναι η αγορά (de-rating) με τον ΟΤΕ, όπως επισημαίνει η Eurobank Equities, που αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή αλλάζοντας τιμή στόχο για αυτή.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή θέτει σύσταση «buy» από «hold» με τιμή στόχο στα 15,70 ευρώ από 16,60 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, η μετοχή του ΟΤΕ έχει υποχωρήσε κατά 20% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, υποαποδίδοντας έναντι της πτώσης κατά 2% για τον ευρωπαϊκό δείκτη τηλεπικοινωνιών την ίδια περίοδο. Ο ευρύτερος κλάδος της ΕΕ έχει επηρεαστεί από τις αυξανόμενες αποδόσεις κατά τη διάρκεια του 2022 και τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις του πληθωρισμού κόστους, με τις μετοχές του ΟΤΕ να υποχωρούν επίσης από ιδιόρρυθμους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλής λειτουργικής δυναμικής στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, καθώς και ενδείξεων ενίσχυσης του ανταγωνισμού.

Ωστόσο, η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά περίπου 16% από τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου και, διαπραγματευόμενη με λογιστική αξία/ΕΒΙTDA για το 2023 χαμηλότερα του 4,5x, προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου. Παράλληλα, ο ΟΤΕ εμφανίζει σχετική «ανοσία» στις αυξήσεις επιτοκίων και είναι λιγότερο εκτεθειμένη στον ενεργειακό και μισθολογικό πληθωρισμό.

Η Eurobank Equities βλέπει περιθώρια για ένα περαιτέρω re-rating για τον ΟΤΕ, μειώνοντας το χάσμα αποτίμησής του έναντι των υπόλοιπων εταιρειών στην ΕΕ (το οποίο τώρα έχει εκ νέου διευρυνθεί σε >15%).