Κέρδη, για δεύτερη ημέρα, σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, συνεχίζοντας σε ανοδική τροχιά μετά τα χαμηλά 15 μηνών.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παραδόσεως Απριλίου, ενισχύθηκε κατά 2,5% στα 69,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του συμβολαίου παραδόσεως Μαΐου σημείωσε κέρδη 2,7% στα 69,67 δολάρια το βαρέλι.

Το Brent, παραδόσεως Μαΐου, κατέγραψε άνοδο 2,1% στα 75,32 δολάρια το βαρέλι, στο ICE Futures Europe.

Η τιμή του φυσικού αερίου, παραδόσεως Απριλίου, γνώρισε «άλμα» 5,6% στα 2,348 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Το πετρέλαιο ανέκαμψε από χθες, μετά τα χαμηλά 15 μηνών, στα οποία οδηγήθηκε υπό τον φόβο των τραπεζών, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Credit Suisse.

Οι έντονες ανησυχίες πυροδότησαν τον φόβο και για ενδεχόμενη υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως, κάτι που θα έπληττε και τη ζήτηση για το αργό, ασκώντας πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου. Εντούτοις, το κλίμα διαφαίνεται βελτιωμένο, ήδη από χθες, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις αυριανές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Fed.

Παράλληλα, οι πληροφορίες ότι η Ρωσία θα διατηρήσει τη δέσμευσή της για μείωση της παραγωγής μέχρι τον Ιούνιο, συνέβαλαν στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Η Ρωσία, τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή αργού πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο.