Ο Ιάπωνας υπουργός των Οικονομικών Σουνίτσι Σουζούκι δήλωσε σήμερα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της G20 επιβεβαίωσαν ότι συμφωνούν στην παρούσα πολιτική συναλλάγματος, προειδοποιώντας ότι οι πρόσφατες διακυμάνσεις στο γιεν ήταν ασταθείς.

“Βλέπουμε μία οξεία αστάθεια στην αγορά συναλλάγματος. Ώστε, είναι αναγκαίο να παρακολουθούμε τις κινήσεις των αγορών, επιτακτικά,” δήλωσε ο Σουζούκι στους δημοσιογράφους μετά από τη συμμετοχή του στη διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της G20, που πραγματοποιήθηκε στο Μπαλί.

Σε γενικές γραμμές συμφωνία
Οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας G20 συμφώνησαν στα περισσότερα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων και προσπαθειών αντιμετώπισης της επισιτιστικής κρίσης, παρά την αποτυχία των προσπαθειών επίτευξης συμβιβασμού, σχετικά με της απόψεις των κρατών-μελών για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ινδονησία.

Η υπουργός Οικονομικών της Ινδονησίας Σρι Μουλιάνι Ιντραουάτι δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της G20 στη διάσκεψή τους στο Μπαλί, συμφώνησαν επίσης, για τη διατήρηση του πνεύματος της συνεργασίας και της πολυμέρειας στην προσέγγιση των διαφορετικών ζητημάτων.