Μήνυμα για τις επερχόμενες εκλογές στην Ιταλία, ώστε να μην υπάρξουν προσδοκίες για σημαντικές αλλαγές στο πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης, έστειλε η Κομισιόν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει η Κομισιόν, η Ιταλία οδεύει προς εθνικές εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου, με τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, να αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη θέση λόγω διαφωνιών μεταξύ των κομμάτων της χώρας για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Ιταλία λαμβάνει ένα από τα δύο μεγαλύτερα ποσά πανευρωπαϊκά για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και νυν Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πάολο Τζεντιλόνι, τόνισε η δυνατότητα διορθώσεων για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν καθοριστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι περιορισμένη.

«Εάν υπάρχει κάτι στοιχοιοθετημένο, που ο λαός θέλει να αλλάξει, οι πόρτες στις Βρυξέλλες είναι ανοιχτές. Αλλά, είναι ανοιχτές μόνο για περιορισμένες και στοχευμένες διορθώσεις, όχι για να αρχίσουμε από την αρχή ένα πρόγραμμα πάνω στο οποίο εξαρτάται η πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας» τόνισε ο Τζεντιλόνι.