Σχέδιο για επιδότηση στους Βρετανούς πολίτες που μειώνουν την ενεργειακή κατανάλωση τους ετοιμάζουν οι αρχές της χώρας, ενόψει ενός χειμώνα που αναμένεται να αποδειχθεί πολύ δύσκολος από την άποψη του ενεργειακούς κόστους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αρχή λειτουργίας του συστήματος ενέργειας της Βρετανίας (ESO) ετοιμάζει σχέδια για επιβράβευση των καταναλωτών που βοηθούν το ενεργειακό δίκτυο.

Μεταξύ των μέτρων εξετάζεται η επιδότηση έως και 6 στερλινών ανά κιλοβατώρα για την ελαχιστοποίηση της χρήσης ηλεκτρικών συσκευών όπως τα στεγνωτήρια, τα πλυντήρια πιάτων και οι παιχνιδοκονσόλες από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, το σχέδιο θα τεθεί προς έγκριση στην αρμόδια αρχή ενέργειας της Βρετανίας (Ofgem), με στόχο να τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο.

Στον... θεό οι τιμές
Σημειώνεται πως αναλυτές της συμβουλευτικής Auxilione περιμένουν κατακόρυφη αύξηση των μέσων ενεργειακών τιμών στη Βρετανία τους επόμενους μήνες.

Υπολογίζεται πως το ετήσιος κόστος ενέργειας θα δει αύξηση έως και 6.000 στερλίνες για το μέσο νοικοκυριό της χώρας μέχρι τον Απρίλιο του 2023.