Άνοδο σε επίπεδο ρεκόρ κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα με τις υψηλές τιμές που επηρεάζουν τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, εν μέσω των επιπτώσεων που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ειδικότερα στον κλάδο της ενέργειας.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Destatis, ο πληθωρισμός στη Γερμανία, εναρμονισμένος με τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμορφώθηκε σε ετήσιο επίπεδο στο 8,8% έναντι 8,5% τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που ανέμεναν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 8,8%. Ο μηνιαίος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,4% από 0,8% τον Ιούλιο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Ο γενικός πληθωρισμός στη Γερμανία, σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε 7,9% από 7,5% τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρησή στο 7,8%. Ο γενικός πληθωρισμός σε μηνιαίο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 0,3% έναντι 0,9% του Ιουλίου και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 0,4%.

Ανά κλάδο
Η μεγαλύτερη αύξηση τιμών ανά κλάδους της γερμανικής οικονομίας σε μηνιαίο επίπεδο, σημειώθηκε στην ενέργεια (στο +35,6%, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022) και στα τρόφιμα (στο +16,6%, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022).