Βελτιώθηκε ελαφρά το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο στο 59,9, αν και οι αντιλήψεις των Αμερικανών για την οικονομία παρέμειναν αρνητικές σε ιστορικά επίπεδα καθώς η αδύναμη χρηματιστηριακή αγορά και ο συνεχιζόμενος πληθωρισμός επιβάρυνε τα οικονομικά τους.

Ο δείκτης καταναλωτικής στάσης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν προσέθεσε 1,3 μονάδες από 58,6 τον Σεπτέμβριο και ήταν ελαφρώς υψηλότερος από την αρχική ένδειξη των 59,8 νωρίτερα τον μήνα.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν σε μέτρηση 59,8, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Οι σταθερές αυξήσεις των τιμών για βασικά είδη όπως τα τρόφιμα και η στέγη συνεχίζουν να επιβαρύνουν την διάθεση των Αμερικανών καταναλωτών.

«Με το κλίμα να βρίσκεται μόλις 10 μονάδες πάνω από το ιστορικό χαμηλό που επιτεύχθηκε τον Ιούνιο, η πρόσφατη είδηση για επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών το τρίτο τρίμηνο δεν αποτελεί έκπληξη», έγραψε η επικεφαλής της έρευνας, Joanne Hsu, σύμφωνα με το Marketwatch.

Ο δείκτης των απόψεων των καταναλωτών για τις τρέχουσες συνθήκες αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 65,6 από 59,7 τον Σεπτέμβριο, ενώ o δείκτης προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες μειώθηκε στο 56,2 από 58 τον προηγούμενο μήνα.