«Σήμα» για συνέχιση στις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) εντός του 2023 έστειλε στο στέλεχος της Fed, Τζέιμς Μπούλαρντ.

Σε προδημοσίευση ομιλίας του επικεφαλής της Fed του Σαίντ Λιούις σε τραπεζικό συνέδριο, ο Μπούλαρντ αναφέρει πως «οι πολιτικές της Fed δεν έχουν ακόμα φτάσει σε περιοριστικό επίπεδο, αλλά αυτό θα γίνει με νέες αυξήσεις» των επιτοκίων.

Τζορτζ (Fed): Τα επιτόκια θα μείνουν πάνω από το 5% προς το 2024

Ο Αμερικανός τραπεζίτης είπε πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι ακόμα σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά έχει αρχίσει να καταγράφεται αποκλιμάκωση του.

Ακόμα, υποστήριξε πως «οι εμπροσθοβαρείς αυξήσεις επιτοκίων της Fed έχουν βοηθήσει στην υποχώρηση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό».

Την Τετάρτη δημοσιεύτηκαν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο, με τους αξιωματούχους της τράπεζας να δίνουν «σήμα» για νέες αυξήσεις επιτοκίων καθώς οι φορείς άσκησης της νομισματικής πολιτικής υποστηρίζουν πως αυτές οι «άνοδοι» θα «είναι κατάλληλες για την επίτευξη των στόχων της FOMC», ενώ κανένα μέλος της Επιτροπής δεν αναμένει μειώσεις επιτοκίων το 2023, παρά τις όποιες κινήσεις της αγοράς.