Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να συνεχίσει την πολιτική αύξησης των βασικών της επιτοκίων το επόμενο χρονικό διάστημα για να μειώσει τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, τόνισε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Ιζαμπέλ Σνάμπελ.

Σε δηλώσεις της την Παρασκευή, η Γερμανίδα αξιωματούχος σημείωσε πως «για να πετύχουμε τον στόχο μας και να φέρουμε τον πληθωρισμό στα επίπεδα του 2%, πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον πληθωρισμό. Είναι αδύνατο να ενισχυθεί η οικονομία εάν ο πληθωρισμός είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα».

Βελτιώνει τη θέση της για τις ευρωπαϊκές μετοχές η Goldman Sachs - Ώθηση από τα καλύτερα αποτελέσματα

Υπενθυμίζεται πως από το καλοκαίρι του 2022 και μέχρι σήμερα η ευρωτράπεζα έχει προχωρήσει σε συνεχιζόμενες αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων με στόχο την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, με το ποσοστό του πληθωρισμού να διαμορφώνεται στο 8,5% για τον Ιανουάριο, σημαντικά πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ για 2%.

«Θα παραμείνουμε στην τροχιά αύξησης των επιτοκίων μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να φέρουμε τον πληθωρισμού κοντά στον στόχο μας» υπογράμμισε η Σνάμπελ.

Παράλληλα, η Σνάμπελ είπε πως ενώ μια «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας -ώστε να αποφευχθεί η ύφεση- είναι εφικτή, αυτό δεν σημαίνει πως είναι εξασφαλισμένη.