Κλίμα επιφυλακτικότητας επικράτησε στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι ανησυχίες περί προστατευτισμού και το ξεπούλημα στην αγορά ομολόγων είχαν ως αποτέλεσμα να ξεθυμάνει το ράλι της νέας χρονιάς για τις μετοχές. Τα οικονομικά αποτελέσματα επίσης αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα για πολλές μετοχές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διατηρήθηκε σταθερός, ενώ οι μετοχές της ευρωζώνης υποχώρησαν κατά 0,1%, ανακάμπτοντας από τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν χθες όταν οι ανησυχίες αναφορικά με δημοσίευμα ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τις αγορές αμερικανικών ομολόγων επεκτάθηκαν και στις μετοχές. Κινεζική ρυθμιστική Αρχή δήλωσε σήμερα ότι ίσως πρόκειται για «fake news».

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ανήλθε σε νέο υψηλό επίπεδο, για τρίτη φορά μέσα σε ισάριθμες συνεδριάσεις, με κέρδη 0,2%. Η μεγαλύτερη εταιρία λιανικών πωλήσεων της Βρετανίας, η Tesco, σημείωσε πτώση 3,4% καθώς οι πωλήσεις της κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου ήταν χαμηλότερες από τις αναμενόμενες.

Η δανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pandora σημείωσε βουτιά 11% καθώς προέβλεψε μείωση των περιθωρίων κερδοφορίας της τα επόμενα λίγα χρόνια και ανακοίνωσε χαμηλότερα των αναμενόμενων έσοδα για το 2017.