Σε νέα υψηλά επίπεδα ανήλθαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες στην αμερικανική Γερουσία για επαναλειτουργία του ομοσπονδιακού κράτους.

Οι μετοχές της ευρωζώνης ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας. Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άλμα άνω του 0,9% στο ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης και κατέγραψε ρεκόρ στις 13.596 μονάδες.

Σε υψηλό δυόμισι ετών ανήλθε η μετοχή της Easyjet, με άλμα 6,4% αφού ανακοίνωσε τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Οι επενδυτές χαιρέτισαν επίσης τα νέα σχέδια της γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Carrefour να αυξήσει τις πωλήσεις της, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 4,8%. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αλεξάντρ Μπομπάρ δεσμεύθηκε να μειώσει τις δαπάνες, να αυξήσει τις επενδύσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο και να επιτρέψει την είσοδο εγχώριων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Carrefour China. Η Carrefour ανακοίνωσε επίσης ένα σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης για 2.400 εργαζομένους στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στη Γαλλία, από το συνολικό εργατικό προσωπικό των 10.500 ατόμων. Η Carrefour είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα στη Γαλλία, όπου απασχολούνται 115.000 άτομα στη χώρα από τους 384.000 εργαζομένους που έχει η εταιρία σε όλο τον κόσμο.