Ανοδικά κινήθηκαν στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην επικείμενη ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να περιορίσουν, ή να αναζωπυρώσουν, τους φόβους για ταχύτερες αυξήσεις επιτοκίων, οι οποίοι προκάλεσαν την απότομη διόρθωση στις χρηματιστηριακές αγορές.

Στις 10:25 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% με τα περισσότερα χρηματιστήρια και δείκτες να κινούνται σε θετικό έδαφος καθώς μια σειρά ενθαρρυντικών οικονομικών αποτελεσμάτων και η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία προσέφεραν στήριξη στις μετοχές ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ.

Στον τραπεζικό κλάδο, η Credit Suisse σημείωσε νωρίτερα άνοδο 2,7% αφού ανακοίνωσε ετήσιες ζημίες για τρίτη συνεχή χρονιά, οι οποίες όμως ήταν μικρότερες των αναμενόμενων.

Η γαλλική επενδυτική τράπεζα Natixis ενισχύθηκε κατά 2,1% μετά την ανακοίνωση απρόσμενης αύξησης στα τριμηνιαία καθαρά της κέρδη. Αντίθετα, η μετοχή της Credit Agricole σημείωσε πτώση 1,9% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.