Να ενισχύσουν τα… άδεια ταμεία τους με χρήματα από την ακμάζουσα βιομηχανία του αθλητικού στοιχήματος, θέλουν οι επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου αλλά και η ΕΠΟ.

Την επαναφορά στο τραπέζι των συζητήσεων ενός θέματος για το οποίο έχει γίνει πολύ λόγος αλλά ακόμα δεν έχει τεθεί υπό εφαρμογή, επιζητούν ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ. Μιλάμε για την εξασφάλιση ποσοστού από τα χρήματα που δίνονται για το νόμιμο στοίχημα. Σύμφωνα με την «Live Sport» EΠΟ και λίγκα θα επαναφέρουν το ζήτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος εμφανίζεται θετικός.

Οι ΠΑΕ θα προτείνουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού της ΕΠΟ τη θεσμοθέτηση ενός μικρού ποσοστού επί των κερδών. Η Σούπερ Λιγκ φέρεται να κοιτάει την εξασφάλιση 15 εκατ. ευρώ από το στοίχημα, με τα 12 να πηγαίνουν στις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, ενώ τα υπόλοιπα τρία στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ.

Υπενθυμίζεται πως στον αθλητικό νόμο που είχε συνταχθεί επί Κοντονή και είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, είχε συμπεριληφθεί σχετική διάταξη που προέβλεπε καταβολή ποσοστού από το στοίχημα μετά από συμφωνία των αθλητικών ομοσπονδιών και συνδέσμων των αθλημάτων που οι αγώνες τους βρίσκονται στα δελτία στοιχήματος με τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες αθλητικοί στοιχηματισμού. Μάλιστα αν δεν υπήρχε συμφωνία στους όρους, ο νόμος έδινε τη δυνατότητα στον αρμόδιο υφυπουργό να ρυθμίσει το θέμα.