Για τη διεξαγωγή Διοικητικού Συμβουλίου την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου ενημέρωση η Σούπερ Λιγκ, με το θέμα της ατζέντας που μοιάζει περισσότερο ξεχωριστό να είναι αυτό των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και συγκεκριμένα αν θα πρέπει αν φύγουν από τα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Συμβούλιο θα έχουν την επόμενη εβδομάδα οι ΠΑΕ μέλη της Σούπερ Λιγκ, για να συζητήσουν διάφορα σημαντικά θέματα οικονομικής και εμπορικής φύσεων, όπως η συνέχιση της συνεργασίας με την Nova, για τη σεζόν 2018-19 και η κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος. Επιπροσθέτως, θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του β’ γύρου.

Ωστόσο, το θέμα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ που προκαλεί τις περισσότερες εντυπώσεις είναι αυτό που έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ πήρε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στη λίγκα για το θέμα των μετοχών που κατέχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που ως γνωστόν είναι ο βασικός ιδιοκτήτης του συλλόγου.

Ύστερα από την κλήση του κ. Μαρινάκη σε δίκη για υπόθεση «στημένων αγώνων», ο ισχυρός άνδρας των «Πειραιωτών» έπρεπε, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης. Για τον λόγο αυτό έδωσε τον ρόλο του προέδρου στον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Όσον αφορά το αν μπορεί να συνεχίσει να κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Για αυτό και ο ίδιος ο Ολυμπιακός βάζει το θέμα αυτό στο τραπέζι, έτσι ώστε να μη βρεθεί στη συνέχεια προ εκπλήξεων. Φυσικά αν τελικά ο κ. Μαρινάκης πρέπει να μεταβιβάσει τις μετοχές, τότε θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε με ποιόν τρόπο θα το κάνει και ποιος θα τις πάρει στα χέρια του.

Η επίσημη ενημέρωση:

Ανακοινώτεται ότι την Πέμπτη 14/12/2017 στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Αναλυτικά τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1. Διαπραγμάτευση με NOVA (δικαιώματα αγωνιστικής περιόδου 2018-19).
2. Θέματα κεντρικής χορηγίας.
3. Πρόγραμμα Β΄Γύρου Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ (17η – 30η Αγωνιστική).
4. Εκλογή ορκωτών ελεγκτών χρήσης 1/7/2017 - 30/6/2018.
5. Συζήτηση αιτήματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός (υποχρέωση ή μη μεταβίβασης μετοχών σε περίπτωση κωλύματος άρθρου 3 Ν.2725/1999).
6. Διάφορα».