Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η ΑΜΚΕ «Champions for Life» ανακοινώνουν τη συνεργασία τους με ένα αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου 15 χρόνων από την κατάκτηση του EURO 2004. 

Πού ήσουν στον τελικό του EURO 2004; Όλοι, θυμόμαστε πού ήμασταν και πώς αισθανθήκαμε, βλέποντας την κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα να καταλήγει στα δίχτυα, χαρίζοντας το τρόπαιο του EURO 2004 στην Ελλάδα. Όλοι θυμόμαστε την αγωνία, την ευτυχία, και τους πανηγυρισμούς, για αυτό που στην αρχή φάνταζε ακατόρθωτο. Το EURO 2004 είναι μία από τις στιγμές που έχουν καταγραφεί στη συλλογική μνήμη και μας ακολουθεί μέχρι και σήμερα. 

15 χρόνια μετά, η ομάδα των Πρωταθλητών Ευρώπης, οι Legends 2004, επιστρέφουν και, με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), μας χαρίζουν ξανά στιγμές συγκίνησης και χαράς, διοργανώνοντας σειρά δράσεων με αέρα EURO 2004. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη τύπου, την Τρίτη 28 Μαΐου το ΙΣΝ και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Champions for Life» που έχει δημιουργηθεί από την ομάδα των Legends 2004, με σκοπό την προώθηση των αξιών του αθλητισμού, της παιδείας και της υγείας σε παιδιά και νέους ανθρώπους. 

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες συμπίπτουν με τις ημερομηνίες των αγώνων που έδωσε η Εθνική Ελλάδος το 2004, θα διαρκέσουν από τις 12 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου, και θα κορυφωθούν με τον αγώνα Legends 2004 – Portugal Legends, σε μία αναβίωση του μεγάλου τελικού, στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας». 

Μέρος των δράσεων θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival, που διοργανώνει το ΙΣΝ, από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Πέρα από τον μεγάλο τελικό που ανυπομονούμε να ζήσουμε ξανά, θα δούμε τους πρωταθλητές μας, Καραγκούνη, Κατσουράνη, Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη, Ζαγοράκη, Δέλλα, και όλους τους συμπαίκτες τους, σε διαφορετικούς ρόλους, εντός αλλά και εκτός γηπέδου. Οι Legends 2004, μεταξύ πολλών άλλων δράσεων, θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε μια συζήτηση με θέμα την αξία της ομαδικότητας και της συνεργασίας και στις 23 Ιουνίου θα τρέξουν στις διαδρομές του 1 χιλιομέτρου μαζί με αθλητές των Special Olympics καθώς και των 6 και 10 χιλιομέτρων στο πλαίσιο του βραδινού αγώνα του ΙΣΝ, SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον. Επίσης, θα συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» για όλη την οικογένεια και για παιδιά με αναπηρία (ΑμεΑ), ενώ θα αγωνιστούν σε έναν αγώνα με παιδιά, στο πλαίσιο του προγράμματος των Special Olympics «Play Unified, Learn Unified». Τέλος, θα καθοδηγήσουν ως μέντορες ακαδημίες ποδοσφαίρου στο πλαίσιο του Legends 2004 Youth Cup, ενώ θα προσπαθήσουν με τη βοήθεια όλων μας να σπάσουν μία σειρά από παγκόσμια ρεκόρ Guinness στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Με το εορταστικό αυτό πρόγραμμα ξεκινά και επίσημα η δράση της ΑΜΚΕ «Champions for Life», που με τη στήριξη του ΙΣΝ, προσβλέπει στην ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και στη διάδοση των αξιών του αθλητισμού, της συνεργασίας, της άμιλλας και της χαράς της συμμετοχής. Βγάλτε τη γαλανόλευκη φανέλα από την ντουλάπα, και ζήστε ξανά τις αξέχαστες στιγμές.