Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2018, η Super League, ως συνεταιρισμός των 15 ομάδων… εκτός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα πρέπει να απαντήσει για το αν δέχεται το θέμα της ανανέωσης ή όχι της σύμβασης κεντρικής διαχείρισης με τη Nova για την σεζόν 2018-2019.

Η πρόταση της συνδρομητικής πλατφόρμας για 30 εκατ. ευρώ το χρόνο στις 15 από τις 16 ΠΑΕ υπάρχει ήδη στο τραπέζι και η Super League θα πρέπει να πάρει άμεσα τις αποφάσεις της. Εξαιρείται ο ΠΑΟΚ ο οποίος είναι εκτός κεντρικής διαχείρισης και έχει υπογράψει ξεχωριστή διμερή εμπορική συμφωνία με τη Nova.

Ζητούμενο είναι λοιπόν τι κάνει η Super League των 15 ΠΑΕ. Υπάρχουν πρόσωπα στο συνεταιρισμό των 15 ΠΑΕ που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα του 2018 μπορούν να βρουν, συμβόλαιο με περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ. Η αναζήτηση του περασμένου καλοκαιριού, άλλης τηλεοπτικής στέγης από τους ανθρώπους της Super League ήταν αποτυχημένη. Εξελίχθηκε παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις Nova-Super League και αφορούσε το συμβόλαιο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σεζόν 2017-2018. Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, η Cosmote TV έδινε μέχρι 22 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ δεν έδινε περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί και η μείωση της αξίας του πρωταθλήματος, τόσο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων του Παναθηναϊκού, όσο και του χαμηλού ποιοτικά θεάματος. Η Forthnet βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή με διαδικασία που έχει θεσπίσει οι πιστώτριες τράπεζες. Ο νέος επενδυτής που θα προκύψει, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στους πρώτους μήνες του 2018, θα θέλει και αυτός να υπάρχει ορθολογική σχέση και τίμια αποτίμηση στην αξία του προϊόντος της Super League, κάτι που μοιάζει απίθανο με μια Λίγκα με 16 μέλη και αυτές τις οικονομικές απαιτήσεις.

Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στις αντιλήψεις των προέδρων της Super League των 15 μελών, τότε η διμερής εμπορική συμφωνία Nova- ΠΑΟΚ δείχνει το δρόμο για το μέλλον.

Πηγή: typologies.gr