Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους αξιωματούχους της FIFA (Φούσεκ) και της UEFA (Λάκοβιτς, Ρηγόπουλος, Γεωργίου).

Η συνάντηση είχε να κάνει γενικότερα με τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά επικεντρώθηκε στα θέματα βίας, τα «στημένα» παιχνίδια, ενώ έβγαλε και δύο ειδήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με το θέμα του στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο, το οποίο είχε μπλοκαριστεί (σ.σ. ελέω ΕΠΟ και της μη εκταμίευσής των κονδυλίων), με αποτέλεσμα να μην μπορεί ν` αγωνιστεί εκεί η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Λύση βρέθηκε μέσω UEFA, αφού όπως ειπώθηκε, στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία υπάρχει ήδη κονδύλι για να γίνουν οι εργασίες στο στέγαστρο, το οποίο και θα «ξεπαγώσει» άμεσα ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

Η δεύτερη είδηση έχει να κάνει με την πρόσκληση που δέχθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού από τον πρόεδρο της UEFA, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό του Super Cup στην Κωνσταντινούπολη (14 Αυγούστου), ενώ στο περιθώριό του θα έχουν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν από κοντά μείζονα θέματα που αφορούν την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί και θα εξελιχθεί σε μια καλή συνεργασία, έτσι ώστε να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, ένα ποιοτικότερο ποδόσφαιρο και να δώσουμε τη δυνατότητα στις οικογένειες να επιστρέψουν ξανά στα γήπεδα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα από τους υψηλόβαθμους του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πρέπει κι εμείς από τη δική μας πλευρά να κάνουμε αυτό που πρέπει, και θα το κάνουμε, συνεργαζόμενοι με όλες τις πλευρές για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ο στόχος είναι κοινός, σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Γι’ αυτό τον λόγο και ξεκινάμε μια προσπάθεια σήμερα, θεμελιώνοντας μια καλή και έντιμη συνεργασία» τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Ζόραν Λάκοβιτς, διευθυντής των εθνικών ομοσπονδιών της UEFA, με δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση, είπε ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της ΕΠΟ, θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και στο μέλλον, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα διαφορετικά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Συζητήσαμε πολύ για κάποια σημαντικά ζητήματα, αναφορικά με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και συμφωνήσαμε ότι αυτό θα είναι μόνο το πρώτο βήμα, για την αμοιβαία συνεργασία. Ο υπουργός ήταν πολύ περιεκτικός, με περιεκτικές ερωτήσεις, γεγονός που εκτιμάμε δεόντως, εκ μέρους της UEFA και συζητήσαμε μόνο για τα μελλοντικά βήματα, αναφορικά με τη βία, την προσυνεννόηση αγώνων, για τις υποδομές, τα σχέδια, καθώς και πολλά άλλα θέματα. Επίσης, είμαι απόλυτα πεπεισμένος και ελπίζω ότι η συνεργασία της UEFA και του Υπουργείου από κοινού με την ΕΠΟ θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και στο μέλλον θα αντιμετωπίσουμε όλα τα διαφορετικά θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου», είπε ο κ. Λάκοβιτς.